Erkek sanatçının kuaförü

 

04.06.2006

 

Arşiv Arama

 

Önceki Sayfa

 

Erkek sanatçının kuaförü

Şükrü Kızılot - skizilot@yaklasim.com - 04 Haziran 2006 Pazar - Hürriyet

GEÇENLERDE yaşanmış bir olay.

Sinemadan ve TV dizilerinden tanıdığımız ünlü bir sanatçının, defterlerini ve faturalarını inceleyen maliyeci, bazı hatalar buluyor. Bunlardan biri de bayan kuaförüne ait olan bir fatura! "Bir erkeğin, bayan kuaföründe işi ne?" diye düşünüyor.

Ardından, dayanamıyor ve faturada yazılı telefon numarasını arayıp soruyor;

- Efendim orası bayan kuaförü mü yoksa erkekleri de tıraş ediyor musunuz?

- Hayır efendim, burası yalnızca bayan kuaförü.

Teşekkür edip telefonu kapatıyor. Kuaför faturalarının, sanatçının eşine ait olduğunu düşünerek, masraf yazılmasını kabul etmiyor.

Ünlü sanatçımız önceki gün aradı ve başından geçen olayı anlattı. Merak edip sordum;

- Peki, siz gerçekten bayan kuaföründe mi tıraş oluyorsunuz?

- Hocam, siz fıkrayı çok seviyorsunuz. İzninizle, size önce bir fıkra anlatayım.

MİLLETVEKİLİNİN KARISI


Meclis'te bir bakanla ilgili, ciddi bir yolsuzluk suçlaması ve gensoru önergesi varmış. Meclis Başkanı, kendini savunması için Bakan'a söz vermiş. O da, kürsüye gelip başlamış konuşmaya:

"Efendim, çok fazla zamanınızı almayacağım. Önerge sahibi, yıllardır benimle uğraşıyor. Olayın içyüzü şu; bundan yaklaşık 20 yıl önce, bekarken bir bayanla ilişkim olmuştu. Daha sonra bu bayan, beni suçlayan sayın milletvekili ile evlendi. O da, bu durumu öğrendikten sonra, hakkımda asılsız suçlamalara başladı. Örneğin, evimde uyuşturucu bulundurduğumu ihbar etti. Gizli örgüt üyesi olduğumu iddia edip, asılsız suçlamalarda bulundu. Tabii bunların hepsi asılsız çıktı. Şimdi, hakkımda gensoru istenen konuda da benzeri bir durum sözkonusu. Artık iyice bunaldım, savunma yapmayacağım. Takdir Yüce Meclis'e ait..."

Sonra kürsüden inmiş. Tam o sırada, önerge sahibi yaşlı milletvekili atılmış;

"Bir dakika... Bir dakika... Söz istiyorum. Bana söz verir misiniz?"

Bunun üzerine salondaki milletvekilleri başlamışlar yuhlamaya ve söz atmaya;

"- Utan be... Şahsi davanı buraya getiriyorsun."

"- Karınla sorunun varsa, biz mi çözeceğiz. Yuuh..."

Yuhlamalar arasında önerge oylanmış ve reddedilmiş. Milletvekilleri, kızgın bir şekilde salonu terkederken, önerge sahibi yaşlı milletvekili, perişan vaziyette söyleniyormuş;

"Ahh... Bir söz verselerdi... Ah bir söz verselerdi..."

Bir ayağı sakat olduğu için geri de kalan bir milletvekili dayanamayıp sormuş;

"- Yahu arkadaş, daha ne söyleyecektin ki herşey ortada!.."

"- Ahh bir söz verselerdi, diyecektim ki... Ben hayatımda hiç evlenmedim, bekarım..."

OLAY NEYMİŞ?

Sanatçımız, fıkrayı anlattıktan sonra devam etti;

- Fıkrada olduğu gibi, vergi inceleme elemanı da kuaförü aramadan önce bana "Siz bayan kuaföründe mi tıraş oluyorsunuz?" diye sorsaydı, ona saçımı kestirdiğimi söylerdim. Ancak hemen ardından da film ve dizilerdeki rolüm gereği, bazen ak saçlı, bazen sarı saçlı ya da siyah saçlı olabilmek için saç boyattığımı, kaş aldırdığımı, röfle saç yaptırdığımı, sanatçı olmam nedeniyle cilt bakımı, manikür ve pedikür yaptırdığımı açıklardım ama sormadı ki!..

Thomas Edison

MICHIGAN Port Huran İlkokulu öğretmeni, ailesinin başarısız olduğu gerekçesiyle okuldan aldığı öğrencisi Thomas Alva Edison için, "O beyinsiz bir çocuk ve hiçbir işte başarılı olamaz" demişti.

Daha sonraki yıllarda Edison, yaptığı kimyasal deneylerden birinin patlaması sonucu telgraf ofisindeki işinden kovulmuştu.

Asla pes etmeye niyeti olmayan Edison, yaptığı buluşlar sayesinde bir süre sonra "Menlo parkı sihirbazı" olarak anılmaya başlamıştı.

Edison elektrik ampulü başta olmak üzere insanlığın hayatını kolaylaştıran icatları nedeniyle tarih boyunca unutulmayacak bilim adamları listesine adını yazdırmayı başardı...

"Harikulade şeyler, ancak, içlerindeki bir şeyin, koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yapılmıştır."

Bruce Barton

Bak şu sigaranın yaptığına


31 Mayıs "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" idi... Hálá sigara içenler aşağıdaki sonuçlara bir baksınlar. Bakalım yine sigara içmeye devam edecekler mi!..

Saatte 12 Türk, sigaradan ölüyor. 7-13 yaş arası her on çocuktan biri sigara tiryakisi.

Türk halkı, günde ortalama peşin ve nakit olarak 17 milyon dolar harcıyor. Yıllık harcamaları da 6.5 milyar doları buluyor.

Türk vatandaşları sigara satın almak ve sigaranın neden olduğu hastalıkları tedavi ettirmek için yılda 8.5 milyar dolar harcıyorlar.

Sigaraya başlayanların yüzde 90'ı, 18 yaşına gelmeden başlıyorlar. Yani reşit olmadan, oy kullanmaya başlamadan...

2025 yılında dünyada 10 milyon kişi sigara nedeni ile ölecek. Bu ölümlerin 7 milyonunun, gelişmekte olan ülkelerde olacağı tahmin ediliyor.

Günün sözü

Aklı yerinde kullanmak, akıllı olmaktan çok daha önemlidir.

Descartes

İktisadi Dayanışma Gazetecilik Matbaacılık ve Danışmanlık Ltd.Şti -(0212) 325 71 21-281 85 26 -281 85 30

 

Şükrü Kızılot

 

Okunma: 843

Diğer Yazıları

 


Yazarın En Çok Okunan 5 Yazısı

 

Erkek sanatçının kuaförü