Futbolda balayı dönemi bitiyor

 

24.06.2007

 

Arşiv Arama

 

Önceki Sayfa

 

Futbolda balayı dönemi bitiyor

Şükrü Kızılot -  skizilot@yaklasim.com 24 Haziran 2007 Pazar - Hürriyet

FUTBOLDA balayı döneminin bitmesine altı ay kaldı.

Önümüzdeki yıldan itibaren, futbolcular ve kulüplerin, alışık olmadıkları bir dönem başlıyor.

Fenerbahçe, bir inanılmazı gerçekleştirdi ve dünya markası bir isim olan Roberto Carlos ile Vederson'u transfer etti. Galatasaray Hagi'den sonra aradığı 10 numara için Schalke 04'ün Brezilyalı yıldızı Cassio Linkoln'ü ve Bouzid ile Tobias Linderooth'ı transfer etti. Beşiktaş'a gelince, Portekiz'den Tello'yu Fenerbahçeli Rüştü ve Mehmet Yozgatlı'yı transfer etti. Transferler bütün hızıyla devam ediyor.

Futbolcuların milyonlarca Euro'luk transfer ücretleri, bu yıl ve izleyen yıllarda, taksitler halinde ödenecek.

Ödenecek transfer ücretleri bize "çömlekçi" fıkrasını hatırlattı.

TRANSFER ÜCRETLERİ VE ÇÖMLEKÇİ

Adamın biri kızlarını evlendirmiş. Damatlarından biri çömlekçilik, diğeri de çiftçilik yapıyormuş. Bir süre sonra karısı; "Gidip kızları bir yokla, bakalım ne durumdalar" demiş. Adam önce çömlekçi damadına gitmiş ve biraz sohbet ettikten sonra işlerini sormuş. Aldığı yanıt ilginçmiş:

"Bu yıl, kredi kullanarak, çömlek işine büyük yatırım yaptım. İnşallah havalar da iyi gider, yağmur falan yağmaz, hava hep güneşli olur, çömlekler kurur, ben de bu yıl iyi para kazanırım."

Adam, damadına moral verip, çiftçi olan diğer damadına gitmiş. Hal hatır sorduktan sonra, işleri hakkında da bilgi almak istemiş. O da; "Bu yıl borçlanıp bir de traktör aldım. Toprağı iyice sürüp, mahsulü ektim. Komşunun toprağını kiralayıp onu da ektim. İnşallah, bol yağmur yağar, ben de iyi bir ürün alır, çok iyi para kazanırım" demiş. Adam eve döndüğünde, karısı kızların durumunu sormuş. O da şu yanıtı vermiş:

"Hanım, bu yıl kızlardan biri kesinlikle hapı yutacak ama hangisi bilmiyorum..."

FUTBOLCU MU, KULÜP MÜ?

Yılbaşından itibaren de futbolculara ödenen transfer ücretleri, yüzde 35 vergiye tabi olacak. Bu vergi ya futbolcunun ücretinden kesilecek ya da (transfer ücreti net tutar olarak belirlenmişse) kulübü tarafından ödenecek.

Fıkrada olduğu gibi, gelecek yıldan itibaren, futbolcular ya da kulüplerden biri hapı yutacak ama acaba hangisi?

İş arkadaşının kredi kartını kullandı, tazminatsız atıldı

İŞYERİNDEKİ arkadaşının kredi kartını, ondan habersiz kullanan işçi, olay ortaya çıkınca hem 940 YTL'lik harcamayı ödedi hem de işinden oldu.

İş müfettişi Arif Temir'in, Yaklaşım Dergisi'nin Haziran 2007 sayısında yayımlanan araştırmasına göre; işyerine, arkadaşı adına gelen kredi kartını gizlice alarak 940 YTL tutarında alışveriş yapan işçinin bu olayı, kart sahibinin sarf belgeleri geldiğinde ortaya çıkıyor. Ardından, harcama fişlerindeki imzalardan, kartı kullanan kişi bulunuyor.

Mahkeme de suç niteliğinde olan bu davranış nedeniyle, işverenin kartı kullanan işçiyi, ihbar ve kıdem tazminatı ödemeksizin işten çıkarmasını, haklı bir fesih nedeni olarak değerlendiriyor.

Kartı kullanan işçi de Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan yani işinden oluyor.

Feministler kongresi

DÜNYA Feministler Kongresi'nde konuşmacılar görüş belirtiyor. Amerikalı bir hanım şöyle der:

- Ben iyi bir şirketin genel müdiresiyim. Artık alışveriş yapmaktan bıktım. Kocama "Bundan sonra alışverişi sen yap" dedim. Baktım birinci gün oralı olmadı, ikinci gün oralı olmadı, üçüncü gün yaptı...

Alman konuşmacı;

- Ben iyi bir şirkette üst düzey yöneticiyim. Bir gün kocama "Ben artık bulaşıkla ilgilenmekten bıktım. Biraz da sen yap" dedim. Birinci gün yapmadı, ikinci gün yapmadı, baktım üçüncü gün yapmış...

Fadime kürsüye çıkmış;

- Ben kendimi bildim bileli temizlikçiyim. Geçen gün Temel'e "Ben artık çamaşır yıkamaktan mahvoldum. Biraz da sen yıka" dedim. Birinci gün göremedim, ikinci gün göremedim, üçüncü gün gözüm yavaş yavaş görmeye başladı...

(Teşekkürler Saim GÜVEN)

Evliliğin sekizinci yılında


SEKİZ yıllık evli olduğunu belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Hürriyet okuru, evlilikle ilgili birkaç tespitini göndermiş.

Evlilik, sigorta poliçesi gibidir. Sürekli bir şeyler ödersin ama geri hiçbir şey alamazsın.

Kadın, evlendikten sonra mikroskop gibi oluyor, sürekli pireyi deve yapıyor.

Doğum günleri pişmanlıklar için değildir. Pişmanlıklar için evlilik yıldönümleri vardır.

Bir erkek hayatı boyunca seksidir. Bir kadın "karın" olana kadar seksidir.

Evli bir erkek, iyi bir seks istiyorsa, çocuklar evden gitmeli. Çok iyi bir seks istiyorsa, karısı evden gitmeli.

Vergi, Milan ve Inter'i küme düşürebilir

İTALYA'nın iki ünlü takımının, vergi kaçakçılığı yaptığı belgelendi. İki kulübe, para cezasının yanı sıra "ligden düşürme" cezası da gelebilir.

Gazeteport'ta yer alan habere göre, Milano Savcısı, her iki kulübün de 2005 ve 2006 yılı sezon lisanslarında, vergi kaçakçılığı yaptığı ve sahte belge kullandıklarını açıkladı.

İtalya'nın iki ünlü kulübü ile ilgili gelişmelerin sonucu, merakla bekleniyor.

Günün Sözü

Düşüncelerini değiştirmeyenler, yalnızca deliler ve ölülerdir.

T. Lowell

İktisadi Dayanışma Gazetecilik Matbaacılık ve Danışmanlık Ltd. Şti -(0212) 325 71 21-281 85 26 -281 85 30

 

Şükrü Kızılot

 

Okunma: 692

Diğer Yazıları

 


Yazarın En Çok Okunan 5 Yazısı

 

Futbolda balayı dönemi bitiyor