Devamı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

 

16.11.2010

 

Arşiv Arama

 

Önceki Sayfa

 

Devamı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Şükrü Kızılot - 16 Kasım 2010 Salı - Hürriyet

Dünkü yazımızda faiz tutarıyla birlikte tablo halinde belirttiğimiz birikmiş vergi, SSK ve Bağ-Kur borçlarına sağlanacak ödeme kolaylığı açıklandı. Yan tarafta ayrıntılarını okuyacağınız bu yapılandırma ayrıca su, elektrik ve öğrenim kredisi borçları ile para cezalarını da kapsıyor.

DİĞERLERİ PLAN VE BÜTÇEDE

Matrah artırımı, yargıdaki ihtilaflı dosyalar, şu anda inceleme aşamasında olanlar ile ilgili düzenlemelerin ve bazı konularına ilişkin detayların, tasarının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülürken netleşmesi bekleniyor.

Bu arada, vergi borcunu düzenli olarak ödeyenlere bir indirim sağlanması beklentisi vardı. Bu yönde bir düzenleme yapılmaması da hayal kırıklığı yarattı.

VARLIK BARIŞI'NDA EK SÜRE

Varlık Barışı kapsamında bildirim ve beyanda bulunmakla birlikte, çeşitli nedenlerle Kanunun sağladığı imkanlardan yararlanamayanlara ilave hak tanınıyor.
Bu bağlamda, yurt dışında bulunan varlıklarını süresi içinde Türkiye'ye getiremeyenler ile süresi içinde sermaye artırımında bulunmayanlara ve tarh edilen vergileri vadesinde ödemeyenlere Varlık Barışı'ndan yararlanabilmeleri için ilave süre verilmesi öngörülüyor.

İktisadi Dayanışma Gazetecilik Matbaacılık ve Danışmanlık Ltd.Şti - Türkiye' nin En Büyük Mevzuat Portalına Hoş Geldiniz

 

Şükrü Kızılot

 

Okunma: 578

Diğer Yazıları

 


Yazarın En Çok Okunan 5 Yazısı

 

Devamı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda