Sekizinci Vergi Kongresi yarın toplanıyor

 

26.04.2006

 

Arşiv Arama

 

Önceki Sayfa

 

BİZE GÖRE

Sekizinci Vergi Kongresi yarın toplanıyor

Veysi Seviğ - 26 Nisan 2006 Çarşamba - Dünya

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen vergi kongrelerinden sekizincisi 27-28 Nisan tarihlerinde Marmara Üniversitesi'nin İstanbul Sultanahmet'teki rektörlük binasında gerçekleştirilecektir. Kongrenin bu dönemki konusu "AB giriş sürecinde Türk vergi sisteminin ve vergi denetiminin sorgulanması" olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Açış konuşmalarından sonra kongrede beş ayrı konuda konuk konuşmacılar, konuları bildirileri ile değerlendirecek ve tartışmaya açacaklardır.

Birinci oturumda açış konuşmaları yer alacaktır.

İkinci oturumun konusu "Vergi denetim sisteminin sorgulanması ve 3568 sayılı yasanın vergi denetimindeki yeri" olarak belirlenmiş olup, bu oturumun başkanlığını Maliye eski Bakanı Sayın Zekeriya Temizel yapacaktır. Bu oturumda konuk konuşmacı Gelir İdaresi Başkanı Sayın Osman Arıoğlu'dur.

Oturuma konuşmacı olarak ayrıca İstanbul Vergi Dairesi Başkanı M. Akif Ulusoy, Doç. Dr. Ahmet Erol (Maliye Baş Müfettişi), Fatih Dural, Ahmet Kırdök, Hüseyin Perviz Pur katılacaktır.

İkinci oturum da ise "Türkiye'de muhasebenin önemi, mali tabloların güvenirliği, Basel II'nin değerlendirilmesi ve vergi gelirlerine etkisi" konusu incelenecektir.

Oturuma Sayın Yahya Arıkan başkanlık edecek, konuk konuşmacı olarak da "Türkiye Muhasebe Standartları Kurul Başkanı" Sayın Bülent Üstünel bulunacaktır.

Bu oturuma konuşmacı olarak katkı sağlayacaklar. Prof. Dr. Cemal İbiş, Cansen Başaran, Dr. Mehmet Gültekin ve İhsan Uğur Delikanlı (BDDK Daire Başkanı) olarak belirlenmiştir.

Kongrenin ilk günü olan 27 Nisan 2006 Perşembe günü çalışmalar sabah saat 10:00'da başlayacak ve 18:30'da sona erecektir.

İkinci gün olan 28 Nisan 2006 Cuma günü ise çalışmalar sabah saat 10:00'da başlayacak ve 18:30'a kadar sürecektir.

İkinci günün ilk konusu "Yeniden şekillenen Türk Ticaret Kanunu'nun şirketlerin denetimi açısından getirdikleri ve Türk vergi sistemi ile bağlantıları"dır.

Oturum başkanlığını Sayın Sezai Onaral yapacaklardır. Bu bölümde konuk konuşmacı Dr. Sayın Masum Türker (Türkiye Denetim Standartları Kurulu Başkanı) yer alacaktır.

Bu bölümde konuk konuşmacı olarak yeni Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nı hazırlayan komisyon başkanı Prof. Dr. Ünal Tekinalp, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Marmara Üniversitesi İİBF Mali Hukuk Anabilim Dalı Başkanı A. Bumin Doğrusöz ile ICC Vergi Konisyonu Üyesi Dr. Veysi Seviğ katılacaktır.

İkinci günün ikinci oturumunun konusu "AB giriş sürecinde yeniden şekillenen vergi yasalarımızın değerlendirilmesi"dir.

Oturuma Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel başkanlık edecek ve konuk konuşmacı olarak da Vergi Konseyi Başkanı Sayın Mustafa Uysal katılacaktır.

Oturuma konuşmaları ile katılacak olanlar Prof. Dr. Billur Yaltı, Gelir İdaresi Başkanı Bülent Taş, Mustafa Çamlıca ve Feridun Güngör'dür.

İkinci günün son oturumunda Oturum Başkanı Prof. Dr. Sayın Kamil Mutluer başkanlığında "genel değerlendirme" yapılacaktır. Bu oturumda konuşmacı olarak AKP Milletvekili Fazıl Karaman, CHP Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, ANAVATAN Milletvekili Emin Şirin, Ulaştırma eski Bakanı Oğuz Tezmen ile Doç. Dr. Aziz Konukman bulunacaklardır.

Uzun ve özverili bir hazırlık devresinden sonra Yüksek Ticaretliler Derneği Başkanı Sayın Sabri Tümer ile çalışma arkadaşlarının ve sevgili hocamız, Sayıştaş eski Başkanı Prof. Dr. Kamil Mutluer'in görüş ve önerileri ile gerçekleştirilen bu kongreye başkan konuk konuşmacı ve konuşmacı olanların tümü kamuoyunca yakından tanınan, bilinen mesleki ve bilimsel nitelikleri ve değerleri genel kabul görmüş kişilerdir.

Kongreye katılım ücretsizdir. Bu nedenle ilgi duyan herkes kongreye katılabilecektir.

Kongrenin ilginç tartışmalara tanıklık etmesi beklenmektedir.

"Vergi kongreleri"nin başlangıcında derneğin başkanlığını üstlenmiş bulunan ve bu gün aramızda bulunmayan Dinçer Şekerci'yi de bu bağlamda rahmetle anmak kanımızca en azından bir vefa görevi olmaktadır.

Yüksek Ticaretliler'i bir vakıf çatısı altında toplama gayretlerini her geçen gün artırarak sürdüren Vakıf Başkanı Sayın Yüksel Çengel'in açış konuşması ile başlatacağı kongrenin ülkemizde çok dinamik bir oluşum trendi izleyen vergi sistemimizin ve vergi denetiminin sorgulanması açısından ülkemizin bu alandaki yaşantısına ve gelişmelere büyük katkı sağlayacağından emin olarak bir defa daha kongreyi düzenleyenleri özverili çalışmaları nedeniyle kutlamayı da bir görev biliriz.

İktisadi Dayanışma Gazetecilik Matbaacılık ve Danışmanlık Ltd.Şti -(0212) 325 71 21-281 85 26 -281 85 30

 

Veysi Seviğ

 

Okunma: 1037

Diğer Yazıları

 


Yazarın En Çok Okunan 5 Yazısı

 

Sekizinci Vergi Kongresi yarın toplanıyor