Lütfen Caner'i arayın

 

19.01.2008

 

Arşiv Arama

 

Önceki Sayfa

 

Lütfen Caner'i arayın

Veysi Seviğ - 19 Ocak 2008 Cumartesi - Referans

Caner Işıkcevahir 1983 doğumlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü'nden 28.6.2006 tarihinde derece ile mezun oldu. Yabancı dili olan ve fakat gözlerinden rahatsız olması nedeniyle görme ve yürüme zorluğu çeken zeki, derslerinde son derece başarılı bir genç olan Caner mezuniyetinden bu yana tüm çırpınmalarına rağmen görme ve yürüme özürlü olması nedeniyle herhangi bir işe girme şansına sahip olamadı.
Bu gencin dört yıllık eğitim yaşamı öğretim üyelerini de şaşırtacak şekilde başarılarla dolu geçmiştir.

Maltepe, Gülsuyu'ndan Bakırköy Bahçelievler'de bulunan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne her gün aksatmaksızın derslerine gelmiş, izlemiş, vize ve final sınavlarında başarılı olmuş, yaklaşık bir buçuk yıl önce yüksek eğitimini tamamlamıştır.

Caner ilk ve orta eğitimini Kaşkarlı Mahmut İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra yabancı dil ağırlıklı eğitim yapan Maltepe Lisesi'ni 2002 yılında bitirmiş ve aynı yıl üniversite giriş sınavlarında başarı göstererek Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin Ekonometri Bölümü'ne girme hakkını elde etmiştir. Dört yıllık eğitim süresini başarı ile geçerek fakülte içerisinde derece yapmış, yüksek eğitimini tamamlamıştır.

Babası işçi statüsünde çalışan, annesi çalışmayan üç çocuklu bir ailenin çocuğu olan Caner, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra yaptığı her iş başvurusu yanıtsız kalmış, gencecik yaşında pırıl pırıl zekâsı, almış olduğu eğitimle edindiği bilgileri, yine bildiği yabancı dil (İngilizce) ile evinde dört duvar arasında günlerini geçirmek zorunda kalmıştır.

Görme ve yürüme özürlü olduğu için askerlik hizmetinden muaf tutulmuş, kamu kesiminde çalışması ise adeta imkânsız hale gelmiştir.
Caner bugün işsizdir. Elinden tutacak kimsesi yoktur. Ailesi ile birlikte zor koşullar altında yaşamını sürdürmektedir. Oysa tüm eğitimi boyunca hayali bir işe girip çalışmak olmuştur.

O, kışın en soğuk günlerinde dahi her gün sabahları çok erken saatlerde oturduğu yerden okuluna gidebilmek için saatlerce yürümüş, kendisi için çok uzak olan okuluna gidebilmek için her gün üç araç değiştirmek zorunda kalmıştır.

Caner görme özelliğini kaybetse bile insana sıcacık bakarmış gibi görünen gözleri ile sevimli ve güven veren bir gençtir. Kendisine söylenen her olayı ve aktarılan her bilgiyi bir defa dinleyerek hafızasında muhafaza eden ve kendisine özgü yetenekleri olan bir kişidir.

Caner Işıkcevahir çalışmak istemektedir. Kısacası iş aramaktadır. Ancak torpili yoktur. Kendisine arka çıkacak bir kimsesi olmamıştır.

Ülkemizde her nedense Caner gibilerine iş kapıları açık tutulmamaktadır. Bugüne kadar bizim de konuya ilişkin olarak yapmış olduğumuz girişimler başarısız kalmıştır.

Bugüne kadar yapmış olduğumuz girişimlerde başlangıçta durumu değerlendireceklerini ifade edenler geçen zaman içerisinde herhangi bir olumlu yanıt vermemişlerdir.

Caner'in ailesi çok kıt imkânlarla yaşamlarını sürdürmektedir. Gerçekte onların da yardıma ihtiyaçları vardır. Buna rağmen şimdilerde Işıkcevahir Ailesi'nin tek beklentisi, oğulları Caner'in bir işe girerek yaşadığı düş kırıklığını aşmasıdır.

Kendilerine göre baba ve annenin kısaca ailenin ekonomik olanaklarının yetersizliği Caner'in geleceğini olumsuz etkilemiştir.
Bugünkü yazımızın temel amacı okurlarımızdan ilgi duyanların Caner Işıkcevahir'i arayarak onun özelliklerini değerlendirmeleri ve ona çalışabileceği bir ortamı sağlamalarına aracı olmaktır.

Caner, sakin yapısı ile kendisine nakledilen olayı dinleyip analiz edebilen bir gençtir.

Caner Işıkcevahir'in adresi "Gülsuyu Mahallesi Ümit Kaftancıoğlu Caddesi No: 23 Maltepe/İstanbul"dur. Bu adreste kendisini ziyaret ederek tanımak ve kendisi ile görüşmek mümkündür. Ayrıca Caner'e ulaşabilmek için 0(216) 376 79 02 no'lu telefondan da yararlanılabilir. Caner'in cep telefon numarası ise 0(536) 840 77 55'tir.

Caner ve Caner gibileri kazanmak, onların hayata bakış açısını değiştirmek mümkündür. Caner'in beklentisi çalışma olanağına kavuşmaktır. Gençtir, eğitimlidir ve isteklidir. Aldığı eğitimle elektronik ortamda çalışabilmektedir.

Ancak özürlüdür. Bugüne kadar karşısına çıkan tek engel özürlü olmasıdır. Onun için iş bulamamaktadır.

Son günlerde üzüntü ve sıkıntıdan evinde eski derslerini hatırlamakta ve özellikle ekonometri çalışmaya devam etmektedir.

Caner'e sağlanacak bir iş olanağı onu hayata bağlayacak, Caner gibileri için de ümit olacaktır.

İktisadi Dayanışma Gazetecilik Matbaacılık ve Danışmanlık Ltd. Şti - Türkiye' nin En Büyük Mevzuat Portalına Hoş Geldiniz.

 

Veysi Seviğ

 

Okunma: 775

Diğer Yazıları

 


Yazarın En Çok Okunan 5 Yazısı

 

Lütfen Caner'i arayın