Ayrılık Vakti

 

16.10.2010

 

Arşiv Arama

 

Önceki Sayfa

 

Ayrılık Vakti

Dr. Veysi Seviğ -  16 Ekim 2010 Cumartesi - Referans

Sevgili arkadaşım Alp Orçun'un önerisi ile başladığım ve ağırlı olarak vergi uygulamaları ile vergi hukukuna yönelik günlük yazı yazma alışkanlığını yaklaşık otuz yıldır sürdürmüş bulunuyorum.

Duayen gazeteci Nezih Demirkent "Dünya" gazetesinin sahipliğini üstlendikten sonra ülkemizde ilk defa her gün vergi konusunda köşe yazısı yazmaya başladım. "Dünya"da aralıksız olarak yayımlanan yazılarım için "Bize Göre" köşesinin isim babası rahmetli Nezih Demirkent'tir.

"Bize Göre" köşesinin devamı konusunda bugün aramızda olmayan bir maliye bakanından devamlı destek aldım. Bu bağlamda rahmetli Adnan Başer Kafaoğlu'nu unutmam mümkün değil.

Üç buçuk yıl öncesine kadar Dünya gazetesinde "Bize Göre" köşesi devam etti. Nezih Demirkent'in vefatından kısa bir süre sonra eşi Prof. Dr. Işın Demirkent'in vefatı, gerçekte beni büyük bir üzüntüye sevk etmiştir.

Bir süre sonra, bundan yaklaşık üç buçuk yıl önce Referans Gazetesi'nde değerli meslektaşım Bumin Doğrusöz ile birlikte okurlarımızla buluşmaya başladık. Bu buluşmamız benim açımdan bugüne kadar sürdü.

Köşemizde yayımlanan yazılarımız birçok akademik çalışmaya kaynakça oldu.

Yurtdışında Almanya'da, ABD'de, İngiltere'de, Fransa'da yine birçok akademik çalışmada yazılarımıza atıf yapıldığını gördük.

Yaklaşık olarak otuz yıllık yazarlık hayatımızda 7500 civarında makale 1000 civarında geniş kapsamlı çalışmaya imza attık.

Ancak bir süredir yorulduğumu hissetmeye başladım.

Her gün vergi gibi teknik ve ayrıntılarla süslenmiş bir alanda yazı yazmanın ağırlığını taşımak beni bir anlamda yıpratmıştı. Şimdi bir süre dinlenerek bu uzun yazarlık süresinin getirdiği ve yarattığı ağırlığı biraz olsa azaltabileceğimi düşünüyorum.

Sadece tek bir uzmanlık dalında otuz yıllık bir zaman aralığında mesleki nitelikte günlük yazı yazma uğraşım sırasında çoğu kez öğrencilerimle konuları tartışmayı da alışkanlık haline getirdim. Bugün birçoğu kamu ve özel kesimde önemli ve üst düzey görevlerde bulunan sevgili öğrencilerimle devamlı gurur duydum. Onlar da beni hep aradılar, her vakit benimle birlikte olmaya çalıştılar. Onlara da bu yazı ile binlerce teşekkür ediyorum.

Dünya, Yeni Yüzyıl, Referans gibi ülkemizin kendi alanlarında tamamen ihtisas gazetesi olarak bilinen yayın organlarında otuz yıllık yazarlık sürecini tamamlamak benim için de ayrı bir kazanım olmuştur.

Yirmi yılı aşkın bir süre içerisinde de Sayın Bumin Doğrusöz'le aynı yayın organında konuları paylaşarak okura hizmet sunmak benim açımdan çok önemli bir fikir beraberliği göstergesidir.

Bizleri bugüne kadar izleyen ve yüreklendiren, sorunlarını aktaran tüm okurlarımıza da bu son yazımızda bir defa daha teşekkürlerimizi sunmak en azından benim açımdan bir görev olmaktadır.

Gerek kamuda çalışırken gerekse üniversitede öğretim üyesi olarak görev üstlendiğimde tüm meslektaşlarımdan destek aldım. Onların bana yakınlığı, devamlı beni yüreklendirdi. Yazılarımın yayımlandığı yerlerden bugüne kadar hiçbir biçimde olumsuz bir tepki almadım.

Böylesine bir ortamda otuz yıl gibi azımsanmayacak bir süre içerisinde, kendi bilgilerimi okurlarımla paylaşma olanağı buldum.

Yazarlık mesleğimiz sırasında bazı olumsuzluklarla da karşılaştık. Bu olumsuzlukları aşabilmek için köşemizi kullanmayı hiçbir vakit düşünmedik. Yazı yazmamızı engellemek için yapılan girişimleri hukuk yolu ile aşmaya çalıştık.

Bugünden itibaren yazarlık dönemimizle ilgili acı, tatlı, tüm anılar geride kaldı.

Sayın Bumin Doğrusöz'ün dünkü "Veda" başlıklı yazısında da belirttiği üzere salı ve cuma günleri sizlerle www.bumindogrusoz.com adresli web sitesinde buluşmaya çalışacağız. Ancak bu buluşmamız benim sağlığım elverdiği sürece olabilecektir.

Gazetemiz Referans, Radikal gazetesi ile birleşerek okurlarıyla bundan böyle farklı bir şekilde buluşacaktır. Bu bağlamda da yeni şekli ile okurlarına hitap edecek olan Radikal'in uzun ömürlü olması dileğiyle hoşça kalın diyoruz.

İktisadi Dayanışma Gazetecilik Matbaacılık ve Danışmanlık Ltd.Şti - Türkiye' nin En Büyük Mevzuat Portalına Hoş Geldiniz

 

Veysi Seviğ

 

Okunma: 662

Diğer Yazıları

 


Yazarın En Çok Okunan 5 Yazısı

 

Ayrılık Vakti